Uppdaterat den 26 juni 2023

Barnkalas Lekar: Din Guide till Ett Oslagbart Barnkalas

av Jesper Josefsson


Barnkalas Lekar: Din Guide till Ett Oslagbart Barnkalas

Skapa magiska stunder med dessa roliga och kreativa lekar för barnkalaset

Planerar du ett barnkalas och letar efter lekar som kommer att göra dagen oförglömlig? Då har du kommit rätt! En bra fest kräver mer än bara god mat och söta dekorationer, det är barnkalas lekarna som verkligen skapar magi och minnen. Låt oss dyka in i några underhållande och spännande lekar som kommer att få barnen att skratta av glädje och ha roligt.

 

1. Skattjakten

Inget slår en klassisk skattjakt när det kommer till barnkalas lekar. Skapa en bana runt hemmet eller trädgården med ledtrådar som leder till en gömd skatt. Barnen kommer att älska äventyret och spänningen av att söka efter skatten.

 

2. Dansstopp

Musik och dans är alltid ett hit på barnkalas. I dansstopp tävlar barnen om att frysa på plats när musiken stannar. Den som rör sig är ute. Det är en enkel men mycket underhållande lek som barn i alla åldrar kan njuta av.

 

3. Potatisleken

I potatisleken sitter barnen i en cirkel och skickar runt en "het potatis" (som kan vara en liten boll eller ett mjukt föremål) medan musiken spelar. När musiken stoppar, är barnet som håller "potatisen" ute. Leken fortsätter tills det bara är en spelare kvar.

 

4. Konsten att Flaska Fisk

Konsten att flaska fisk är en lek som kräver skicklighet och tålamod. Allt du behöver är en fiskdamm, lite fiskar av papper och en fiskestång. Barnen får sedan fiska och varje "fångst" kommer med en liten överraskning eller godis.

 

5. Sagostunden

Sagostunden är en rolig lek där barnen får skapa sin egen saga. Börja berättelsen och låt sedan varje barn lägga till sin egen del. Det kommer att vara roligt att höra alla kreativa och fantasifulla idéer som barnen kommer på!

 

Ett barnkalas ska vara fyllt med skratt, glädje och underhållning. Oavsett vilka barnkalas lekar du väljer, kom ihåg att det viktigaste är att alla har roligt. Med dessa lekar i ditt planeringsverktyg kommer ditt barnkalas att vara allt annat än tråkigt. Lycka till med planeringen!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!