Uppdaterat den 26 juni 2023

Festlekar Alkohol: Top 5 Lekar För en Oslagbar Förfest

av Jesper Josefsson


Festlekar Alkohol: Top 5 Lekar För en Oslagbar Förfest

Höj Festens Energinivåer med Dessa Roliga Alkoholbaserade Lekar

Planerar du en fest och letar efter festlekar med alkohol för att sprida skratt och god stämning? Vill du få dina gäster att skratta, mingla och ha en fantastisk tid? Då har du hittat rätt! I detta inlägg kommer vi att dyka in i topp 5 festlekar med alkohol som kommer att ta din fest till nästa nivå.

 

1. Jag Har Aldrig...

En klassisk festlek med alkohol, "Jag har aldrig..." är ett perfekt spel för att lära känna varandra bättre. En person gör ett påstående, till exempel "jag har aldrig hoppat fallskärm", och de som har gjort det måste dricka.

2. Kings

Kings är ett kortleksspel där varje kort har en regel associerad med det. Det kan vara allt från "drick två klunkar" till "välj en person att dricka". Det är en rolig och varierad lek som alltid lyckas skapa skratt.

 

3. Beerpong

Beerpong är en annan populär festlek med alkohol. Två lag står på varsin sida av ett bord, med plastmuggar fyllda med öl organiserade i en triangel. Målet är att kasta en pingisboll i en av motståndarens muggar.

 

4. Quarters

Quarters är ett spel där deltagarna turas om att försöka studsa en kvarting (eller en annan liten metallbit) av bordet och in i en kopp. Om du lyckas, får du välja någon att dricka.

 

5. Flip Cup

Flip cup är ett lagbaserat spel där varje lag står på motsatta sidor av ett bord, varje person med en fylld plastmugg framför dem. Målet är att dricka ditt öl, sedan vända muggen upp och ner genom att knacka på kanten med fingrarna.

 

Dessa festlekar med alkohol kan definitivt bidra till att höja stämningen på din nästa fest. Kom ihåg att alkoholkonsumtion alltid bör ske på ett ansvarsfullt sätt. Oavsett om du är värd för en fest eller bara letar efter roliga saker att göra med vänner, kommer dessa lekar att göra kvällen minnesvärd. Lycka till med festandet!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!