Uppdaterat den 27 juni 2023

10 roliga Lekar för 20-Års Fest

av Jesper Josefsson


10 roliga Lekar för 20-Års Fest

Sätt Extra Glans på Din Tvådecenniumfirande med Dessa Fantastiska Lekar och Aktiviteter"

Fyller du 20 och vill kasta en fest som kommer att få dina gäster att skratta så mycket att de glömmer att de blivit vuxna? Kanske du har märkt att födelsedagstårta och ballonger inte längre räcker för att hålla dina vänner underhållna? Eller har du bara fått nog av att fira med "vuxna" saker som ost- och vinprovning (för att inte tala om alla de tråkiga talen om hur snabbt tiden går)?

Om du nickade igenkännande till någon av dessa frågor, så är du på rätt ställe! Vi har sammanställt en lista över de mest oemotståndliga, skrattframkallande och allmänt fantastiska lekarna för att sätta din 20-årsfest i strålkastarljuset - där den hör hemma. Så håll i dig, det här blir en berg-och-dalbana av skratt, spänning och minnen för livet.

 

1. Tamponglfytning

Regler
Flytta flaskan med hjälp av din hängande tampong!

 

Deltagarna ska ha en tampong fastknuten så att den hänger som en svans från midjan och ungefär till knähöjd.

Ni ska sedan springa fram till varsin flaska, som är halvfylld med vatten, och doppa tampongen i flaskan och vattnet, så att den sväller. Sedan ska du lyfta flaskan och springa till den utsatta mållinjen.

Detta kan lekas individuellt eller som stafett i lag.

Ni behöver: Tamponger, snöre och flaskor

 

Spara leken och skapa en femkamp på Plej >

 

2. Hur många personer?

Regler
Plejmaster har förberett några frågor som handlar om “Hur många av gästerna?”, ex. "Hur många här har hund?" - och lagen gissa hur många personer av alla deltagare som har hund. Skriv ner ert svar eller skicka svaret till Plejmaster.

När alla lag har svarat så ställer sig alla (i detta fall de som har hund) upp, så att man enkelt får reda på rätt svar.

Det lag som gissade närmast får ett poäng!

Se exempel på frågor här.

 

3. Rulla och drick

Regler
Varje deltagare ska rulla ut en toalettrulle ett par meter på golvet och placera ett vinglas (gärna plast) eller plastglas med dricka på änden.

Deltagarna ska sedan sitta bakom en linje på golvet med den andra änden av toalettrullen, och ska sedan rulla in toalettpappret på rullen igen så att glaset med dricka förflyttar sig mot dig. Den som först når sitt glas och kan dricka upp vinner! Om pappret går av är ni diskade.

Ni behöver: Toalettrullar och glas med dricka

Spara leken på Plej >

 

4. Sortera laget

Regler
Sortera laget i olika ordningar. Se exempel på kategorier under tips. Snabbast vinner!

Plejmaster säger vad lagen ska sortera efter och sedan klara, färdiga, gå! När ni är klara måste alla i laget sträcka upp sina händer.

 

Spara leken på Plej >

 

5. Synvillan

Regler
Rita ett hus. Det ska inte vara störst, inte minst utan ett riktigt Svenssonhus. Alltså någonstans i mitten. Det hus vars storlek är i mitten av alla ritade hus vinner. Det är bredden av huset som mäts och avgör storleken!

Ni behöver: Papper och penna

Spara leken på Plej >

 

Med dessa "lekar 30 års fest" kommer du att kunna hålla gästerna underhållna hela kvällen. Så sätt igång med planeringen och gör din 30-års fest till ett oförglömligt evenemang!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!