Uppdaterat den 26 juni 2023

Lekar för 30-Års Fest: Skapa en minnesvärd fest

av Jesper Josefsson


Lekar för 30-Års Fest: Skapa en minnesvärd fest

Förvandla Din Tricenarium till en Minnesvärd Upplevelse med Dessa Oemotståndliga Lekar och Aktiviteter

Att fylla 30 är en stor milstolpe, och det kräver ett passande firande. Men vad är en fest utan lekar? Om du planerar en 30-års fest och letar efter de bästa "lekar 30 års fest", är du på rätt ställe. Här har vi samlat några av de mest underhållande och engagerande lekarna för att säkerställa att ditt firande blir minnesvärt.

 

1. Tamponglfytning

Regler
Flytta flaskan med hjälp av din hängande tampong!

 

Deltagarna ska ha en tampong fastknuten så att den hänger som en svans från midjan och ungefär till knähöjd.

Ni ska sedan springa fram till varsin flaska, som är halvfylld med vatten, och doppa tampongen i flaskan och vattnet, så att den sväller. Sedan ska du lyfta flaskan och springa till den utsatta mållinjen.

Detta kan lekas individuellt eller som stafett i lag.

Ni behöver: Tamponger, snöre och flaskor

 

Spara leken och skapa en femkamp på Plej >

 

1. Lägst antal objekt

 

Regler
Placera unika objekt i handen hos den lagmedlem med störst händer. Det lag med lägst antal unika objekt vinner. Om ni har samma antal objekt som något annat lag får ni 0 poäng!

 

Ni har 5 minuter på er och ska sedan ställa er i en cirkel och visa antalet objekt genom att öppna handen, ett lag i taget. Er tid börjar nu!

 

Unika objekt = Om någon har t.ex. 5 stenar räknas det bara som ett objekt.

 

Spara leken och skapa en lek-lista på Plej >

 

3. Rulla och drick

Regler
Varje deltagare ska rulla ut en toalettrulle ett par meter på golvet och placera ett vinglas (gärna plast) eller plastglas med dricka på änden.

Deltagarna ska sedan sitta bakom en linje på golvet med den andra änden av toalettrullen, och ska sedan rulla in toalettpappret på rullen igen så att glaset med dricka förflyttar sig mot dig. Den som först når sitt glas och kan dricka upp vinner! Om pappret går av är ni diskade.

Ni behöver: Toalettrullar och glas med dricka

Spara leken på Plej >

 

4. Sortera laget

Regler
Sortera laget i olika ordningar. Se exempel på kategorier under tips. Snabbast vinner!

Plejmaster säger vad lagen ska sortera efter och sedan klara, färdiga, gå! När ni är klara måste alla i laget sträcka upp sina händer.

 

Spara leken på Plej >

 

5. Fotografi-jakten

Denna lek kan kräva lite förberedelse men ger fantastiska resultat. Samla gamla bilder av födelsedagsbarnet från olika skeden i deras liv och göm dem runt festplatsen. Dela in gästerna i lag och ge dem i uppdrag att hitta alla bilder. Det första laget att hitta alla bilder vinner. Detta är inte bara en rolig skattjakt, men det ger också gästerna chansen att se några fantastiska tillbakablickar från födelsedagsbarnets liv!

 

Med dessa "lekar 30 års fest" kommer du att kunna hålla gästerna underhållna hela kvällen. Så sätt igång med planeringen och gör din 30-års fest till ett oförglömligt evenemang!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!