Uppdaterat den 15 juli 2023

Lekar till Fest Utomhus: Fem Roliga Aktiviteter för en Fantastisk Trädgårdsfest

av Jesper Josefsson


Lekar till Fest Utomhus: Fem Roliga Aktiviteter för en Fantastisk Trädgårdsfest

Från Klassiska Spel till Nya Favoriter – Skapa Minnen under Öppen Himmel!

En trädgårdsfest är ett utmärkt sätt att njuta av det vackra vädret, umgås med vänner och skapa varaktiga minnen. Men vad skulle en trädgårdsfest vara utan några roliga lekar? Om du letar efter idéer på "lekar till fest utomhus", kommer följande lista ge dig inspiration till att göra din nästa utomhusfest oemotståndligt underhållande.

 

1. Kubb

Detta klassiska utomhusspel från Sverige har blivit ett favoritspel världen över. Spelet handlar om strategi och skicklighet och kan spelas med två till tolv spelare, vilket gör det perfekt för fester.

 

2. Vattenballongskrig

Vem älskar inte ett bra vattenballongskrig? Särskilt på en het sommardag! Dela upp gästerna i två lag och se vem som kan bli blötast. Glöm inte att ta på dig kläder som du inte är rädd att bli blöt i!

 

3. Äggkastning

Para ihop dina gäster och ge varje par ett ägg. Deltagarna bör stå mot varandra på en bestämd avstånd och kasta ägget mellan sig utan att det går sönder. De par som klarar det tar ett steg bakåt för att öka avståndet och fortsätter kasta. Paret som klarar längst avstånd utan att ägget går sönder vinner.

 

4. Säckhoppning

Ett annat klassiskt spel som aldrig blir gammalt. Deltagarna hoppar i säckar mot mållinjen. Den som kommer dit först vinner. Detta spel garanterar mycket skratt och är bra för att bygga upp en god sportslig andemening.

 

5. Frisbeegolf

Frisbeegolf, eller "disc golf", är ett utomhusspel som kombinerar element av golf och frisbee. Det är enkelt att lära sig och kan vara mycket roligt, särskilt om du har en stor trädgård. Det bästa är att det kan spelas både på ett ledigt och avslappnat sätt eller mer konkurrenskraftigt, beroende på din grupps preferenser.

 

Med dessa "lekar till fest utomhus" kommer du att kunna ge dina gäster en oförglömlig upplevelse. Så, släpp loss din kreativa anda, planera ditt nästa utomhusparty och skapa minnen som kommer att hålla länge!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!