Uppdaterat den 11 juli 2023

Lekar till Kräftskiva: Top 5 Lekar för en Oförglömlig Fest

av Jesper Josefsson


Lekar till Kräftskiva: Top 5 Lekar för en Oförglömlig Fest

Höj Stämningen på Din Kräftskiva med Dessa Roliga och Engagerande Lekar

Sommaren är här, och med det kommer kräftskivesäsongen! Men ingen kräftskiva är komplett utan några roliga lekar för att höja stämningen. Letar du efter inspirerande lekar till kräftskiva som kommer att göra ditt evenemang oemotståndligt roligt och minnesvärt? Du har kommit till rätt ställe! I detta inlägg kommer vi att lista topp 5 roliga lekar till kräftskiva som kommer att förgylla din fest.

 

1. Stackball race

Placera ut 10 plastglas på rad framför varje lag, förslagsvis på ett bord och ge en pingisboll till varje lag. Alla lag ställer sig på ett led bakom varandra i respektive lag och gör sig redo på Plejmasters startsignal!

Det går ut på att studsa en pingisboll en gång i bordet och sedan försöka få den att landa i det första glaset i raden. När du lyckats träffa bollen i glaset tar du upp det och staplar det i nästa glas i raden och ställer sig därefter sist i lagets kö. Nästa person i laget ska sen studsa i bollen och försöka träffa de staplade glasen.

Fortsätt så tills alla 10 glas är staplade på varann och ni har satt bollen. Det snabbaste laget vinner!

Ni behöver: Pingisboll & glas

 

Spara leken och skapa en femkamp på Plej >

 

2. Median-Kräftan

Rita ett kräfta. Den ska inte vara störst, inte minst utan i mitten. Den kräfta vars storlek är i mitten av alla ritade kräftor vinner. Det är bredden av kräftan som mäts och avgör storleken!

Ni behöver: Papper & pennor

 

3. En som börjar med

Bestäm 5 kategorier, se exempel här via under tips.

Varje lag ska sedan skriva ner kategorierna på varsitt papper. Sedan säger Plejmaster en bokstav, ex. P och då ska alla skriva ett ord som börjar på P inom de valda kategorierna. Ex. ett land (Paraguay), ett djur (Panda) och en idrott (Poledance). Ni har 45 sekunder på er! Man kan skriva med papper och penna eller på telefonen.

Ifall två lag har svarat samma får man 1 poäng, om man är ensam med sitt svar får man 2 poäng.

Bestäm hur många rundor ni kör!

Ni behöver: Papper & pennor alternativt mobil

 

4. Hur många personer?

Plejmaster har förberett några frågor som handlar om “Hur många av gästerna?”, ex. "Hur många här har hund?" - och lagen gissa hur många personer av alla deltagare som har hund. Skriv ner ert svar eller skicka svaret till Plejmaster.

När alla lag har svarat så ställer sig alla (i detta fall de som har hund) upp, så att man enkelt får reda på rätt svar.

Det lag som gissade närmast får ett poäng!

Se exempel på frågor här.

 

Spara leken och skapa en femkamp på Plej >

 

5. Back-to-back

Ställer er rygg mot rygg. Ena lagmedlemmen ska ha ett tomt glas och den andra 10 stycken objekt ex. marshmallows, stenar, godis, pennor, bollar.

Nu ska den ena lagmedlemmen kasta ett objekt i taget över huvudet och den andra fånga det i sitt glas. Flest fångade objekt vinner!

Om ryggarna lättar ifrån varandra får ni minuspoäng.

Ni behöver: Glas och något att kasta

 

Dessa lekar till kräftskiva kommer att höja stämningen och göra ditt evenemang mycket mer roligt och minnesvärt. Så oavsett om du planerar en stor fest eller en intim sammankomst, kan dessa lekar bidra till att göra din kräftskiva till ett evenemang att minnas. Ha en fantastisk kräftskiva och många roliga stunder med dessa lekar!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!