Uppdaterat den 26 juni 2023

Ultimata Babyshower Lekar för en Minnesvärd Dag

av Jesper Josefsson


Ultimata Babyshower Lekar för en Minnesvärd Dag

Ett urval av roliga och meningsfulla lekar för att höja stämningen på babyshower

Planerar du en babyshower och letar efter lekar som kan skapa en minnesvärd och rolig upplevelse? Då har du kommit rätt! En framgångsrik babyshower kräver mer än bara vacker dekor och läckra bakverk. Det är babyshower lekarna som ger festen liv och skapar varaktiga minnen. Här är några idéer som kommer att skapa skratt, lycka och kanske till och med några tårar av glädje.

 

1. Gissa Babymaten

En favorit bland babyshower lekar är "Gissa Babymaten". Köp ett urval av olika burkar med babymat och ta bort etiketterna. Gästerna får sedan smaka på varje burk och gissa vilken mat det är. Förbered en penna och papper för varje deltagare för att skriva ner sina gissningar.

 

2. Babynamn Bingo

Inför babyshowern, be gästerna att skicka in förslag på babynamn. Skriv ner alla namnförslag på separata bingo-kort och dela ut dem till gästerna. När namnet ropas upp, markerar varje gäst det på sitt kort. Den första som får en rad horisontellt, vertikalt eller diagonalt vinner!

 

3. Bäbisflaskan Tävling

Köp små bäbisflaskor och fyll dem med juice eller något annat gott. Gästerna får sedan tävla om vem som kan dricka upp sin flaska först genom sugröret. Det här är en rolig och skrattfylld lek som kommer att underhålla alla.

 

4. Skapa en Babybok

En meningsfull och rolig aktivitet kan vara att skapa en babybok. Förbered ett album med tomma sidor och be gästerna att dekorera en sida var. De kan skriva önskemål, råd eller bara roliga anteckningar till den blivande mamman och hennes baby. Det blir ett vackert minne att bläddra i efter festen.

 

5. Vem Är Babyn?

Be gästerna att ta med en babybild på sig själva till babyshowern. Sätt upp alla bilder på en anslagstavla och låt gästerna gissa vem som är vem. Det är ett utmärkt sätt att bryta isen och få gästerna att mingla.

 

Att planera babyshower lekar kan vara lika roligt som att delta i dem. Kom ihåg att det viktigaste är att alla har roligt och att den blivande mamman känner sig älskad och stöttad. Med dessa lekar i ditt planeringsverktyg kommer din babyshower att bli en händelse att minnas. Lycka till med planeringen!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!