Uppdaterat den 5 juli 2023

Dryckeslekar: Sex Lekar som Sätter Fart på Festen

av Jesper Josefsson


Dryckeslekar: Sex Lekar som Sätter Fart på Festen

Gör Din Fest Oförglömlig med Dessa Roliga och Engagerande Dryckeslekar!

Om du letar efter ett sätt att höja stämningen på din nästa fest, har du kommit rätt! Vi har samlat fem av de mest engagerande och roliga "dryckeslekar" som garanterat kommer att skapa en minnesvärd kväll.
På Plej finns det även färdiga femkamper, som bara är att klicka igång!

 

1. Flip it

Regler
Här får du visa din fingertoppskänsla, för nu ska muggar flippas!

 

Här gäller det att lyckas flippa en plastmugg från bordskanten så att den landar upp och ner så snabbt som möjligt. Det gör man genom att låta en del av muggens undersida sticka ut utanför bordskanten och sen slå uppåt på undersidan av muggen.

Alla i laget står på en rad bredvid varandra mot ett bord och det det gäller för alla i laget att lyckas flippa plastmuggen en varsin gång. Alla lag startar samtidigt och det gäller alltså för hela laget att bli klara så snabbt som möjligt.

Ni behöver: Plastglas

 

Spara leken på Plej >

 

2. Power Hour

Regler
Detta är en maraton-snabbhetstävling mer än ett spel. Varje minut i en timme tar spelarna en klunk av sin dryck. Var försiktig dock, detta spel kan snabbt eskalera, så se till att du har vatten till hands!

 

3. Jag Har Aldrig

Regler
Detta är ett bra spel för att lära känna dina vänner på djupet. Varje person turas om att säga något de aldrig har gjort, till exempel "Jag har aldrig varit till Asien". De som har gjort det som nämns tar en klunk av sin dryck.

 

4. Beerpong

Regler
Två lag står på varsin sida av ett avlångt bord. Varje lag har 6st eller 10st glas med valfri dricka i en triangel som på bowling. Sedan ska lagen turas om att kasta två pingisbollar med mål att träffa motståndarlagets glas. Om ett glas blir träffat tas det bort och innehållet måste drickas upp. Det lag som träffat motståndarlagets alla glas först vinner!

Kör sten-sax-påse om vilket lag som börjar kasta sina pingisbollar.

Se vidare regler och varianter här.

 

5. Ölspelet / Ring of Fire

Regler
Alla deltagare sitter runt ett bord med alkohol nära till hands, och med en nedåtvänd kortlek i mitten. Deltagarna får i tur och ordning dra ett kort, beroende på kortets valör händer något:

2 – Deltagaren själv får dricka två klunkar.

3 – Deltagaren själv får dricka tre klunkar.

4 – Deltagaren själv får dricka fyra klunkar.

5 – Deltagaren får dela ut fem klunkar bland sina motståndare.

6 – Deltagaren får dela ut sex klunkar bland sina motståndare.

7 - Kanoten
Deltagaren som drar en sjua får när som helst under lekens gång börja paddla i luften. Nu ska alla andra börja paddla likadant. Den person som är sist förlorar och måste ta tre straffklunkar.

8 - Tummen
Deltagaren som drar en åtta får när som helst under lekens gång placera sin tumme diskret på ovansidan av bordskanten. Alla andra ska göra likadant och placera sin tumme på ovansidan av bordet. Den person som är sist förlorar och måste ta tre straffklunkar.

9 - Tema
Deltagaren som drar en nia ska välja ett tema (ex. Mello-vinnare) och låta alla deltagare inkl. sig själv nämna en Mello-vinnare i tur och ordning. Den som först inte lyckas komma på någon, säger fel eller säger något som redan nämnts måste ta tre straffklunkar.

10 - Älgen
Deltagaren som drar en tia ska placera sina händer med öppna handflator vid huvudet med tummarna mot tinningen, så att det ser ut som horn, och sedan titta på valfri motståndare och buga mot den och säga “MUUUU”. Deltagarna som sitter bredvid “älgen” ska samtidigt göra samma sak men endast med ena handen som horn, den hand närmast “älgen”. Därefter, den person som blev “tillbugad” blir då nästa älg och ska skicka vidare det på samma sätt. Detta pågår tills någon är för långsam eller gör fel (gäller både älgen och deltagarna bredvid). Den som gör fel måste ta tre straffklunkar.

Knekt - Regel
Deltagaren som drar en knekt får hitta på en regel som gäller under hela lekens gång. Ex. att man inte får säga någons riktiga namn, att man inte får säga siffror eller att man måste dricka med vänster hand. Den som bryter mot regeln måste ta två straffklunkar.

Dam - Question Queen
Deltagaren som drar en dam blir Drottning och är det fram tills att nästa dam dras och nästa Drottning blir krönt. Om någon svarar på en fråga från Drottningen under lekens gång får den två straffklunkar.

Kung – Kung
Deltagaren som drar en kung blir Kung och är det fram tills att nästa kung dras och att nästa Kung blir krönt. Kungen har total makt och får göra som den vill, ex. ge ut 10 klunkar, be någon hämta en öl eller ge massage. MEN om en majoritet av deltagarna röstar mot Kungens förslag måste Kungen själv göra det.P.S. kom ihåg att du inte är kung hela leken och kan få äta upp dina diktatoriska beslut senare.

Ess - Toapaus
Deltagaren som drar ett ess får spara kortet och kan använda det när som helst för att gå på en toapaus. Kortet får användas endast en gång.

Leken pågår tills det inte längre finns kort att dra!

 

Spara leken på Plej >

 

6. Musikquiz

Regler

En musikquiz går alltid hem - här hittar du färdiga musikquiz med olika teman. Alla har färdiga följdfrågor!

 

Spara leken på Plej >

 

Oavsett vilket spel du väljer, kom ihåg att festen alltid ska vara rolig och säker. Drick ansvarsfullt och se till att alla dina gäster gör detsamma. Med dessa "dryckeslekar" i ditt arsenal, är du säker på att ha en fest att minnas!

 

Vi har många fler dryckeslekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!