Uppdaterat den 27 juni 2023

Festlekar vid Bordet: Fem Kreativa Spel för att Höja Stämningen

av Jesper Josefsson


Festlekar vid Bordet: Fem Kreativa Spel för att Höja Stämningen

Från Tankeväckande Frågelekar till Hilariska Skådespel – Sätt Färg på Din Fest!

Har du någonsin suttit vid ett festbord och önskat att du hade några roliga lekar för att bryta isen eller höja stämningen? Oroa dig inte längre! Vi har sammanställt en lista över fem kreativa "festlekar vid bordet" som kan förvandla vilken middag som helst till en oförglömlig upplevelse.

 

1. Vem Är Jag?

I detta spel skriver varje gäst ner namnet på en känd person på en lapp och klistrar sedan på gästen till vänsters panna utan att den personen ser det. Varje person får sedan turas om att ställa ja/nej-frågor för att lista ut vem de är. Detta är ett utmärkt spel för att få alla att skratta och interagera.

 

2. Jag Har Aldrig

Detta är ett klassiskt spel som kan leda till mycket skratt och roliga upptäckter. Varje person turas om att säga något de aldrig har gjort, och de som HAR gjort det tar en klunk av sin dryck.

 

3. Fyra Bilder, Ett Ord

Detta är en rolig och utmanande lek som är perfekt för en grupp av vänner som gillar att lösa gåtor. Förbered en powerpoint-presentation med bilder, där varje bild ger ledtrådar till ett gemensamt ord. Låt sedan gästerna gissa ordet.

 

4. Bordsquiz

Skapa en serie frågor om olika ämnen och dela upp gästerna i lag. Varje lag ska skriva ner sina svar och poäng ges för varje rätt svar. Laget med flest poäng i slutet av spelet vinner.

 

5. Charader med ett Twist

Charader är alltid roligt, men varför inte lägga till en twist? I denna version av spelet, skriv ner olika roliga handlingar eller utmaningar på lappar. En person drar en lapp och måste sedan agera ut det som står på lappen utan att säga något. De andra gästerna måste gissa vad handlingen är.

 

Dessa "festlekar vid bordet" kan göra din middagsfest roligare, mer interaktiv och helt minnesvärd. Så släpp loss din kreativitet, dra nytta av dessa spelidéer och se din fest komma till liv!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!