Uppdaterat den 28 juni 2023

Lekar för 40-Års Fest: Skapa en minnesvärd fest

av Jesper Josefsson


Lekar för 40-Års Fest: Skapa en minnesvärd fest

Från Roliga Icebreakers till Minnesvärda Partyspel – Allt för att Göra Din 40-Års Fest Oförglömlig!

Att fylla 40 är en stor milstolpe, och det kräver ett passande firande. Men vad är en fest utan lekar? Om du planerar en 40-års fest och letar efter de bästa "lekar 40 års fest", är du på rätt ställe. Här har vi samlat några av de mest underhållande och engagerande lekarna för att säkerställa att ditt firande blir minnesvärt.

 

1. Roliga Icebreakers för att Sätta Feststämningen

Fester kan ibland börja lite stelt, särskilt om alla gäster inte känner varandra väl. Därför kan det vara en bra idé att starta festen med några roliga icebreaker-lekar. "Vem är jag?" är ett populärt val, där varje gäst får en lapp på ryggen med namnet på en känd person. De måste sedan ställa ja- eller nej-frågor till de andra gästerna för att ta reda på vem de "är".

 

2. Partyspel för Att Hålla Energien Uppe

Efter att alla gäster har fått möjlighet att mingla, kan du övergå till några mer energiska partyspel. Ett populärt val för vuxna är "Beer Pong", som kombinerar enkel skicklighet med en festlig atmosfär. Om du föredrar ett mer taktiskt spel, kan "Charader" eller "Pictionary" vara ett bra val, medan "Sanning eller Konka" kan ge många skratt och intressanta avslöjanden.

 

3. Minneslekar för att Fira Födelsedagsbarnet

Slutligen, eftersom det är en 30-års fest, varför inte inkludera några lekar som fokuserar på födelsedagsbarnet? Du kan skapa en quiz baserad på deras liv och intressen, eller be gästerna dela sina roligaste eller mest minnesvärda historier om dem. Detta kan skapa en känsla av gemenskap och göra födelsedagsbarnet att känna sig speciellt älskad.

 

4. Musikstopp

Detta är en klassisk lek som tar oss tillbaka till barndomen, men med en vuxen vridning. Spela musik och låt alla gäster dansa runt. När musiken stannar, måste alla frysa på plats. Den sista personen att stanna kvar blir "ut". Fortsätt tills du har en vinnare! För att göra det ännu roligare kan du välja låtar från födelsedagsbarnets favoritband eller hits från året de föddes.

 

5. Fotografi-jakten

Denna lek kan kräva lite förberedelse men ger fantastiska resultat. Samla gamla bilder av födelsedagsbarnet från olika skeden i deras liv och göm dem runt festplatsen. Dela in gästerna i lag och ge dem i uppdrag att hitta alla bilder. Det första laget att hitta alla bilder vinner. Detta är inte bara en rolig skattjakt, men det ger också gästerna chansen att se några fantastiska tillbakablickar från födelsedagsbarnets liv!

 

Med dessa "lekar 40 års fest" kommer du att kunna hålla gästerna underhållna hela kvällen. Så sätt igång med planeringen och gör din 40-års fest till ett oförglömligt evenemang!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!