Uppdaterat den 22 augusti 2023

Musikquiz med färdiga följdfrågor

av Jesper Josefsson


På jakt efter musikquiz? Då har du kommit rätt - välkommen till Plej!

Vi på Plej älskar musikquiz, så som nyhet nu inför Melodifestivalen 2024 har vi tagit fram vårt första, färdiga musikquiz med följdfrågor i utskrivningsbart format! Du får med tre blad med allt du behöver för ett lyckat quiz. Klicka här för att komma till Melloquizet!

 

 

Utöver Melloquizet har vi såklart flera musikquiz på vår hemsida. Scrolla ner för att hitta dem!

1. Musikquiz: 2000-talet

Gissa låt och artist och svara på följdfrågor!

 


Musikquiz 2000-talet

 

Exempel på följdfrågor: Beyonce blev känd i slutet av 90-talet som sångerska i ett R&B-band, vilket? American Idiot syftar på kriget mellan USA och Irak. Vilket år började kriget? “Leave Britney alone” var en av de första virala filmerna på YouTube, vilket år skapades YouTube?

 

2. Musikquiz: Namnet i låten

Gissa namnet i låten och svara på följdfrågor!

 

 

Visst nämnde jag vårt färdiga melloquiz? Äsch, jag gör det igen, vi är så stolta över att ha tagit fram det! Klicka på bannern här under för att läsa mer, och för chansen att imponera på dina gäster! 👇

 

3. Musikquiz: Svenska serier & TV-program

Gissa vilken serie eller TV-program låten kommer ifrån!

 


Musikquiz Svenska serier & TV-program

 

4. Musikquiz: Filmklassiker

Gissa filmer och svara på följdfrågor!

 


Musikquiz Filmklassiker

 

5. Musikquiz: Gissa företaget

Gissa företag med följdfrågor!

 


Musikquiz Gissa företaget

 

Exempel på följdfrågor: Norrland består av 9 landskap, nämn så många av dem du kan. Flest antal vinner. Netflix är en av världens största plattformar för streaming, men när grundades företaget? Unibet, tillsammans med många andra spelföretag i Europa, har huvudkontor på denna ö i Medelhavet. Vad heter ön?

 

6. Musikquiz: Astrid Lindgren

Gissa vilken Astrid Lindgren film låten kommer ifrån!

 


Musikquiz Astrid Lindgren

 

7. Musikquiz: Babyshower

Gissa 'Baby'-låtar med babyrelaterade följdfrågor!

 


Musikquiz Babyshower

 

Exempel på följdfrågor: För att få syskon behöver inte alla bli gravida en gång till utan vissa får två på en gång. Hur stor är chansen att få tvillingar? Vanilla sex är ett begrepp som betyder “vanligt sex utan några twister eller kinkigheter”. Vad är den vanligaste fetischen? Hur många bebisar föds det i snitt varje dag i Sverige? Närmast rätt svar får ett poäng.

 

Här hittar du fler musikquiz

Färdiga musikquiz med följdfrågor >

 

Tips från Plej

Om det är väldigt många lag med i tävlingen och ni kör det fartfyllda spelsättet, kan det vara bra att sätta en gräns att varje lag bara får gissa en gång per låt. Ropar man ut ett svar som är fel så får man inte gissa igen.

 

Musikquizet bygger på en Spotifylista som enkelt kan spelas direkt här på sidan. Om du inte är inloggad på Spotify i webbläsaren kommer ett förvalt stycke på 30 sekunder att spelas från varje låt.

 

Är du inloggad på Spotify i webbläsaren kommer varje låt att spelas från början och du väljer själv hur länge du vill spela av varje låt.

 

Det går självklart bra att öppna spellistan direkt i Spotify-appen. Det gör du genom att klicka på Spotify-loggan uppe i högra hörnet i spelaren här på sidan.

 

Välj spelsätt

Fartfyllt spelsätt:
När en låt spelas upp så gäller det att ropa ut rätt svar så snabbt som möjligt. Laget som först gissar rätt får också möjligheten att svara på följdfrågan för ett extra poäng.

 

Lugnt spelsätt:
Varje lag skriver ner film och svaret på följdfrågan med papper och penna eller skickar svaret som meddelande till Plejmaster med telefon. Tänk på att filmen framgår i följdfrågan så se till att alla "låst" sina svar innan följdfrågan blir uppläst.

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!