Uppdaterat den 26 juni 2023

Oktoberfest Lekar: 5 Roliga Aktiviteter för Festens Höjdpunkt

av Jesper Josefsson


Oktoberfest Lekar: 5 Roliga Aktiviteter för Festens Höjdpunkt

Fira Oktoberfest med Skratt och Glädje med Dessa Underhållande Leka

Oktoberfest är en tid för att festa och ha roligt med vänner och familj. För att göra din Oktoberfest ännu mer minnesvärd och underhållande, är det viktigt att inkludera roliga lekar och aktiviteter. Om du letar efter inspiration till Oktoberfest lekar som kommer att sprida skratt och glädje, har du kommit till rätt ställe! I detta inlägg kommer vi att lista fem roliga och passande lekar som kommer att sätta stämningen på din Oktoberfest och skapa oförglömliga minnen.

 

1. Bayersk ölkamp

En klassisk Oktoberfest aktivitet är Bayersk ölkamp. Dela in deltagarna i lag och ge varje lag en stor fylld ölkrus. Målet är att hålla koppen i luften så länge som möjligt utan att spilla. Det lag som lyckas hålla upp sin kopp längst vinner. Detta spel är både roligt och utmanande och ger en extra dimension av skratt och spänning till festen.

 

2. Fickplunta-stafett

Förbered en stafettbana och ge varje lag en fickplunta. Deltagarna måste springa genom banan med sin fickplunta och försöka hålla så mycket öl som möjligt kvar i den. Det lag som har mest öl kvar i sin plunta när de korsar mållinjen vinner. Detta spel är både underhållande och utmanande samtidigt som det hyllar den bayerska ölkulturen.

 

3. Sång- och dansutmaning

Oktoberfest är också känt för sina traditionella sånger och danser. Arrangera en sång- och dansutmaning där deltagarna tävlar mot varandra genom att sjunga och dansa till populära Oktoberfestlåtar. Bjud in en domare som bedömer prestationerna och utser vinnaren. Detta spel kommer att sprida glädje och få alla att delta i den festliga atmosfären.

 

4. Kast med ölstövel

Ett annat klassiskt spel på Oktoberfest är kast med ölstövel. Målet är att kasta en stor ölstövel så långt som möjligt. Markera en startlinje och mät avståndet för varje kast. Den som kastar ölstöveln längst vinner. Detta spel är enkelt, men det kan vara otroligt roligt och engagerande för alla deltagare.

 

5. Öltunne-rullning

Simulera den berömda öltunnan på Oktoberfest genom att arrangera en öltunne-rullningstävling. Markera en bana och utmana deltagarna att rulla en öltunna så snabbt som möjligt till mållinjen. Den snabbaste tiden vinner. Detta spel är fyllt av spänning och kommer att ge en extra dos av feststämning till din Oktoberfest.

 

Med dessa fem Oktoberfest lekar kommer du och dina gäster att njuta av en underbar festupplevelse fylld med skratt och glädje. Så ge dig in i lekarna, höj ditt ölkrus och fira Oktoberfest på bästa möjliga sätt! Prost!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!