Uppdaterat den 18 maj 2024

Lekar inspirerade av Bäst i Test

av Jesper Josefsson


Har du drömt om att få utmana dina vänner i lekar som liknar det populära TV-programmet Bäst i Test?

Ny kanal, nya deltagare, men samma gamla härliga Bäst i Test. Vi på Plej är stora fans och har hittat på massor av roliga lekar med inspiration från Bäst i Test! Dessa passar perfekt som del i en femkamp eller valfri annan rolig tillställning. Din tid börjar nu!

1. Lägst antal objekt

Lägst antal objekt
Regler
Varje lag kommer att få 5 objekt av Plejmaster, till exempel tandpetare.

 

Varje lag ska sen placera valfritt antal tandpetare mellan 1-5 i handen hos en lagmedlem. Det går ut på att ha så lågt antal som möjligt, men om ni har samma antal i handen som något annat lag är ni ute. Ni har 1 minut på er och ska sen sedan ställa er i en cirkel och visa antalet objekt för Plejmaster genom att öppna handen, ett lag i taget. Laget som är själva med lägst antal objekt vinner. Om ingen är själv med ett antal så kör ni om.

 

När ett lag vinner är man klar och kan ställa sig på sidan. Resten av laget fortsätter köra fler omgångar tills det bara finns ett lag kvar.

 

Spara leken och skapa en femkamp på plej.se!

2. Tekastning

Regler
Kasta en tepåse i en mugg från så långt som möjligt! Längst kast vinner. Ni har 5 minuter på er!

Ni behöver: Tepåsar och en mugg

 

Psst! Om du gillar Bäst i Test har vi satt ihop en färdig PDF med lekar och tester som är inspirerade av allas vårt favoritprogram. Klicka på bannern härunder om du vill veta mer 👇

 

Lek

 

3. Något i skon

Något i skon

Regler
I denna utmaning spelar faktiskt ditt förnamn en stor roll 👀 Så... vi hoppas att du har ett bra namn för ändamålet!

 

Klicka här för att läsa reglerna på plej.se!

4. Balansera laget

Regler
Få två personer att väga lika mycket. Ni har 2 minuter på er, under tidens gång får ni inte testväga någon eller något. Efter tidens slut väger ni lagmedlemmarna. Det lag som har minst skillnad mellan sina medlemmars vikt vinner!

Ni behöver: En våg

 

Spara "Balansera laget" som favorit och skapa en femkamp på Plej

Tips från Plej 💜

Vid det här laget förstår ni säkert hur mycket vi älskar Bäst i Test. Vi har därför tagit fram en färdig, utskrivningsbar PDF med utmaningar som är inspirerade av Bäst i Test!

 
Klicka på bilden här under för att läsa mer 👇

 
Lek

5. Något har hänt

Regler
Den här utmaningen har körts en hel del på Plej-redaktionen men vi måste erkänna att ingen av oss är speciellt duktiga på den. Har vi för dåligt minne kanske? 🤯

 

Äh, vi skyller på otur som vanligt! 😉

 

Klicka här för att läsa reglerna på plej.se!

 

6. Redskapsgolf

Regler
Plejmaster har förberett olika redskap som deltagarna kan välja bland samt en “golfbana” som kan vara i form av att ta sig från plats A till plats B där “golfhålet” kan vara en hink de ska träffa med bollen.

Deltagarna får se banan på förhand och sedan välja vilket redskap de vill slå bollen med. Om någon deltagare/lag väljer samma redskap som någon annan får man 3 straffslag. Man får inte veta vad de andra har tagit förrän alla valt.

Leken går ut på att träffa golfhålet med bollen på så få slag som möjligt!

Exempel på redskap att golfa med:

 

7. Flytta vatten

Regler
Placera ut 2 hinkar, en fylld med vatten och en tom. Lägg en uppsättning hjälpmedel bredvid den fyllda hinken. Deltagarna ska flytta vattnet från den fyllda hinken till den tomma hinken med hjälp av de utvalda hjälpmedlen. Ni får inte röra eller flytta någon av hinkarna. Det lag som flyttar mest vatten vinner. Ni har 3 minuter på er.

Roliga hjälpmedel:

  • En plastpåse/kondom/plasthandske med massa små hål
  • Tejp
  • En slang
  • En toffla
  • En sked
  • En tvättsvamp

    Ni behöver: Två hinkar & valfria hjälpmedel

 

Spara som favorit på plej.se!

 

8. Byxfylla

Byxfylla

Regler
Vi älskar namnet "Byxfylla" eftersom det inte alls handlar om det man tror 😂 Ingen alkoholhets från Plej-redaktionen, det står vi fast vid! Läs reglerna genom att klicka härunder 👇

Klicka här för att läsa reglerna på plej.se!

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!