Uppdaterat den 29 december 2023

Lekar på nyår: 5 aktiviteter för en oförglömlig nyårsfest

av Jesper Josefsson


Lekar på nyår: 5 aktiviteter för en oförglömlig nyårsfest

Gör ditt nyårsfirande extra speciellt med dessa roliga och engagerande lekar!

Nyårsafton är en tid av firande och glädje, och vad kan vara roligare än att lägga till några lekar för att göra kvällen ännu mer minnesvärd? Om du letar efter roliga lekar för nyår för att krydda din fest eller sammankomst, har du kommit till rätt ställe! I detta inlägg kommer vi att gå igenom topp 5 roliga lekar för nyår som kommer att garantera en festlig och oförglömlig kväll för alla.

 

1. Gissa året - färdigt musikquiz till nyår!

Nyår närmar sig med stormsteg och något som alltid brukar gå hem är ett schysst musikquiz! Vårt quiz "Gissa året" går ut på att lista ut rätt låt och artist och sedan svara på följdfrågor där det gäller att gissa rätt årtal.

 

Lek

 

2. Nyårslöften - gissa vem!

En rolig och engagerande lek att kickstarta kvällen är att gissa vilket nyårslöfte som tillhör vilken gäst! Be alla gäster att skriva ner sina nyårslöften på en bit papper, lägg dem i en skål eller låda, och låt alla turas om att dra ett papper och gissa vem som skrev vilket löfte.

 

3. Charader – året som gick

En rolig version av charader som innebär att du måste gestalta händelser som ägde rum under det föregående året. Detta kan inkludera stora nyhetshändelser, popkulturella ögonblick, eller personliga händelser om du spelar med nära vänner och familj. Varje deltagare skriver ner en händelse, och turas om att ge dessa till motståndarlagets deltagare som ska göra charader för sina egna lagkamrater. Eventuellt kan man köra individuellt så man gör charad på sin egen händelse.

 

Exempel: Alla får skriva ner en varsin händelse som måste ha hänt under året i en mening som ska innehålla minumum 1 person/karaktär/grupp + 1 plats/miljöbeskrivning/tillfälle + 1 händelse/handling (så folk måste rätt på minimum 3 "charad-beskrivningar") - exempelvis "Kalle snubblade fram till altaret på sitt bröllop" eller "Lisa spelade på hästar och vann 10000kr". OBS, det är INTE tillåtet att peka på den personen det gäller om den personen är i rummet.

 

Lek

 

 

4. Champagne Pong

En festlig twist på den klassiska leken Beer Pong. Spela precis som du skulle med öl, men byt ut ölen mot champagne för att göra det lite mer sofistikerat och anpassat för nyårsafton. Fint ska det vara!

 

5. Nyårsbingo

Före festen, skapa bingokort med olika händelser som kan inträffa under kvällen (till exempel "någon spiller sin dryck", "någon tar ett nyårsfoto", "någon sjunger en sång" etc.). Ge varje gäst ett bingokort vid ankomsten, och den första som får bingo vinner.

 

Dessa lekar för nyår kommer säkert att göra din fest eller sammankomst mycket mer rolig och minnesvärd. Nyår är en tid för att fira och blicka framåt, och dessa lekar hjälper till att skapa en festlig atmosfär som dina gäster kommer att njuta av. Ha en fantastisk nyårsfest och ett underbart nytt år!

 

Här hittar du massa festlekar:

Lekar

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!