Uppdaterat den 3 juli 2023

Lekar utomhus: Top 5 Aktiviteter för Roliga Utelekar

av Jesper Josefsson


Lekar utomhus: Top 5 Aktiviteter för Roliga Utelekar

Utforska och Njut av det Vackra Vädret med Dessa Underhållande Utelekar

Vad kan vara bättre än att spendera tid utomhus och njuta av det vackra vädret? Att lägga till roliga lekar till mixen gör upplevelsen ännu mer minnesvärd. Om du letar efter inspiration till lekar utomhus för att göra dina aktiviteter mer underhållande och spännande, behöver du inte leta längre! I detta inlägg kommer vi att lista de fem bästa lekarna utomhus som kommer att få dig och dina vänner att skratta och njuta av den friska luften.

 

1. Fångsten är din!

"Fångsten är din!" är en spännande lek där en person är "det" och alla andra deltagare är "fångarna". "Det" försöker fånga de andra deltagarna genom att röra vid dem. Men det finns en twist - när någon blir berörd, blir de också "det" och måste börja jaga de andra. Detta spel är perfekt för att springa runt och aktivera sig utomhus.

 

2. Säckhoppning

Säckhoppning är en klassisk utomhuslek som aldrig blir gammal. Dela in deltagarna i par och ge varje par en säck. På kommando ska paren hoppa framåt i sina säckar mot mållinjen. Det första paret som når fram vinner. Detta spel är inte bara roligt, utan också en utmärkt träning för balans och koordination.

 

3. Vattenballongkastning

I värmen är en vattenballongkastning perfekt för att svalka sig och ha kul samtidigt. Dela in deltagarna i lag och ge varje lag en hink med vattenballonger. Målet är att kasta vattenballongerna till varandra utan att de spricker. Det lag som lyckas hålla flest vattenballonger intakta vinner.

 

4. Naturbingo

Naturbingo är en lek som uppmuntrar till att utforska och uppskatta naturen. Skapa bingokort med bilder av olika växter, djur eller naturfenomen. Deltagarna ska leta efter dessa saker utomhus och markera dem på sina bingokort när de hittar dem. Den första personen som får bingo vinner.

 

5. Hinderbanelopp

Bygg en rolig hinderbana utomhus med hinder som koner, hopprep, hoppmattor och tunnlar. Utmana deltagarna att springa igenom hinderbanan så snabbt som möjligt. Du kan till och med ställa in en tidtagning för att göra det till en tävling. Detta spel är en perfekt kombination av fysisk aktivitet och lekfullhet.

 

Med dessa fem lekar utomhus kan du njuta av solskenet, andas frisk luft och ha kul med dina vänner eller familj. Oavsett om du planerar en picknick i parken, en trädgårdsfest eller bara vill ha lite rolig tid utomhus, kommer dessa lekar att göra upplevelsen minnesvärd och rolig. Kom ihåg att vara säkra och vara medvetna om din omgivning när du spelar utomhus. Ha en fantastisk tid!

 

Här hittar du många fler roliga lekar:

Sveriges största lekbibliotek

 

Vad är Plej?

Vårt mål är att skapa en plattform som gör det enkelt att ha roligt tillsammans. Vi har Sveriges största lekbibliotek och färdiga femkamper som passar alla tillfällen och med olika teman så som Bäst i test, Afterwork, Babyshower, Möhippa, Svensexa, midsommar, nyår och andra högtider!